Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kan du inte kommentera?

För något/ett par år sedan fick jag veta att två vänner som ej är bloggare inte kunde sända iväg kommentarer till min blogg. Den ena träffade jag och kollade i hennes telefon, kommentaren gick igenom…. Trodde att det var löst. Men hon kunde trots det inte kommentera sedan.

En annan vän berättade om samma problem något år efter den första, hennes dator har jag inte testat. Jag tycker det är synd, men vad göra. Hon har heller ingen blogg.

Nu fick jag veta att även en bloggare inte får igenom sina kommentarer hit. Alla dessa tre har tidigare kommenterat i bloggen hos mig tidigare.

Finns det någon som har en tanke på vad som är fel? Nu börjar jag undra om det är fler läsare som inte lyckas få iväg kommentarer till min blogg. Bloggare kommer och går i mitt flöde, ibland undrar jag vad som hände.

Jag ska ta kontakt med wordpress idag, de brukar vara tjänstvilliga. Är det någon som läser min blogg, men inte lyckas kommentera – hör av dig till min mailadress (miatankar @ gmail. com). Förhoppningsvis löser det sig när jag går över till egen domän, men vet inte om jag tror på det riktigt. Jag börjar förstå att felet ligger här – men varför är det endast enstaka läsare som drabbas gång på gång. Jag kan inte finna någonstans att jag varken kan eller har blockerat någon, blockerat omedvetet då 😉

Kommentarer till: "Kan du inte kommentera?" (26)

 1. Oj, får väl se om detta kommer iväg då men jag har ju lyckats tidigare.
  Har haft strul någon gång men det har nog mera varit handhavandefel, jourhavande åsna här till din tjänst 😉

  Ha det bäst nu och hoppas detta fungerar.

  • Jo, det är lätt att tro när det handlar om någon enstaka, MEN, alla tre har ju tidigare kommenterat flitigt. Varför skulle de tappat den förmågan? Nu blev det en för mycket… Ska rådfråga WordPress om både det ena och det andra… får se vad jag får för svar, om de kan hjälpa mig att lösa problemet…

   Kul att du och några till lyckas sända iväg i alla fall… 😉

 2. Har troligen inget problem med denna kommentar.

 3. Jag har inte haft några problem att kommentera hos dig men jag vet att några har haft problem hos mig. Helt plötsligt har det löst sig utan någon förklaring… Ibland har jag problem hos blogger och blogspot medan andra kan kommentera som vanligt. Ingen brukar få någon klarhet i varför…

 4. Hos dig har jag inte haft några problem att kommentera men hos några andra har det krånglat. Men de har inte wordpress och kanske beror det på det. En bloggvän når jag inte via bloglovin, där jag har alla mina bloggvänner samlade och kan se alla inlägg. Men i det fallet löste det sig genom att använda en annan bloggportal, inoreader. Innan jag kom på det bytte jag webbläsare när jag kommenterade hos henne och det fungerade också. Nu kan jag inte kommentera alls hos en av mina bloggvänner och jag har provat allt jag kommer på. Jag har använt andra webbläsare, jag har provat med googlekontot i stället för wordpress och jag har försökt kommentera via mobilen. Men det går bara inte. Jag kan visa mitt gillande genom gillaknappen och det får räcka tills det fungerar igen.

  • Tekniken är minst sagt förunderlig… Vi bloggare vill ju förstås att seriösa kommentarer ska gå fram. Spammen lyckas ju ta sig fram, även om de har förstånd att placera sig i skräpposten! Litet periodvis, men just nu är det en sådant hos mig.

 5. Hade samma problem för några år sen men på ngt vis löste det sig. Vet att jag under en period hittade alla Marias kommentarer i skräpkorgen 😂 men lyckades till slut godkänna dom där o då landade det rätt sen.

 6. Vad gäller bloggare kan det bero på om de har blogger eller blogspot. Där har jag som har WP, med en egen domän, haft svårt att kommentera hos vissa . Men när jag inte var inloggad på Googlekonto so fungerade det. Vet att det hos mig på WP är flera som kommenterar men som inte har egen blogg och det fungerar. Hoppas WP kan hjälpa till.

  • Knepigt är det. I början trodde jag det handlade om den som kommenterade hade en dator, telefon o.dyl som inte var riktigt OK. Men som ni bloggare skriver så verkar det vara ett mer komplext problem. Kanske inte så lätt att komma till rätta med. Det hjälper förmodligen inte att byta bloggplats heller.

 7. Verkar vara ett problem som kommer och går hos WordPress… Trots att man har en egen blogg och loggat in är det ibland problem att kommentera har jag förstått. 😦

  • Ja när jag läser kommentarerna här så är det nog så. Trots att jag har haft WP många år och kommenterat på många ställen, har alltid mina kommentarer gått iväg – i alla fall minns jag inga missöden.

 8. Jag har inte haft några problem att kommentera hos dig.
  En bloggare hade problem att kommentera hos mig under en längre period, men så bytte hon till en annan email adress och det funkade. Vet inte ad det beror på, men så var det.

 9. Jag har varit bortrest och avstått från vissa av mina vanliga rutiner, bl.a. bloggar. Så därför har jag varit tyst. Jag tror inte att jag har haft något problem med att kommentera din blogg, varken nu eller tidigare.

 10. Tove Elisabeth Olberg sa:

  Kommentera kan jag – och jag trodde jag gjort det på detta inlägg, troligen skrev jag, men skickade inte iväg det. Om det inte hamnade i skräposten för där kan de gömma sig har jag märkt hos mig då jag hade WP och även andra med WP meddelade att de fann mina i sin skräppost. Sista tiden jag hade min WP (via One Com webbhotell) så kom inte kommentarer från andra fram till mig, jag kunde inte heller kommentera hos andra. Vi ett tillfälle hade jag blivit anmodat och använda avatat/gravatar och det gjorde jag. Då började problem för mig att kommentera hos såväl WP som blogger/blogspot o nångra andra sidor. Detta problem fiinns ännnu kvar trots att jag har ny bloggdress. Googlekonto ställer till det och även om jag loggar ut går det inte för att sedan funka vid ett annat tillfälle. Så jag brukar mitt FB konto eller blir anonym om det funkar. De gånger jag haft kundtjänstkontakt via support har inget kunnat göras. Så jag lever med detta fenomen för det händer titt som tätt både här och var :-)Jag har en kontaktadress på min sida, så de som vill kan ju kontakta mig där. Skit happends ungefär, men trist! Få och ge kommentarer är ju det roliga med bloggen 🙂 Ser du är aktiv i bloggeriet kul Mia!
  Hälsar Tove via FB konto 🙂

  • Ja, nu har jag kommit igång igen…

   Googlekonto har jag, det har nog de flesta!??? Av kommentarerna att döma tycker jag det är svårt att förstå vad problemet handlar om. Det verkar vara litet tur /otur över det hela.

   Jag som inte är speciellt förtjust i Fb vill nog försöka hålla min blogg utanför dess regioner. Bra om vi alla kan finna ett sätt att få våra bloggar att fungera! ;.)

   • Tove Elisabeth Olberg sa:

    Helt enig, svårt fatta det. Det finns så mycket. Jo, de flesta har ett googlekonto och det kan en ju kommentera med också. Om det funkar :-)Jag delar inlägg på FB, men min blogg är inte knuten dit på så sätt att den tillhör där. Jag kommenterar med mitt konto där som WP godkänner att kommentera med. Javisst, en får finna en funktion och det som inte funkar får en ta med på köpet liksom.Men visst blir en blir ju nyfiken då det krånglar …. vill veta men får acceptera då det inte blir något bra svar som en begriper 🙂 Tror ibland en gör något i sina inställningar på ena området som påverkar ett annat.

   • Därom låter vi de visa tvista 😉

    Vi bloggar glatt vidare 😉

 11. Jag brukar också få till med att svaret kommer fram. Men jag vet att det kan strula på andra ställen. Hur som är det tråkigt när det händer.
  Önskar dig en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: