Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Tack till sommaren

Så är det dags att säga hej då till sommaren, en sommar som jag har varit utomhus mycket och njutit både av solen men kanske allra mest av ljuset! Från vårens inträde då vi fick ljusare och ljusare dagar tills det var ljust dygnet runt, nästan i alla fall!

Jag har kunnat träffa barn och barnbarn igen, även om det inte blivit så väldigt mycket, faktiskt. Kunnat sitta utomhus och samtala med vänner, promenera i skogen ensam eller tillsammans med någon god vän osv.

Jag har via mail kontakt med en person i Australien och en i Brasilien. Kvinnan i Australien kan inte förstå att vi lever som vi gör i dessa corona-tider. Hon har inte träffat barn och barnbarn sedan i januari, går inte ut och handlar, beställer hem mat. Går ut och promenerar i alla fall.

Mannen i Brasilien är betydligt yngre, arbetar som lärare och undervisar på distans. Han är inte nöjd med sitt lands styrelseskick och inte med deras korona-hantering heller.

Bilen har jag nyttjat en del, varit på utflykter, oftast ensam, sett nya miljöer, njutit av att kunna vara utomhus, att sitta utomhus och fika osv, osv…

Nu är det dags att snart börja njuta av höstfärgerna, de har inte visat sig än, men kommer så småningom. Regnet är nyttigt för naturen, men jag uppskattar uppehållsdagana mest 🙂

Som sagt var, ett stort tack till sommaren 2020! 😉

Kommentarer till: "Tack till sommaren" (20)

 1. Tack för ditt inlägg, vackert skrivit 🤗

 2. Det har ju varit en fantastisk sommar i Sverige, sol och värme, har jag förstått. Tyvärr har jag ju inte kunnat komma dit och träffa familjen.
  Här har det regnet och regnat och varit ganska trist, men så blir det ju i dessa tider.
  Alltid intressant hur det är i olika länder.
  Skön söndag!

  • Jag tror det varit ganska varierat över landet. Vi i norra Småland har haft kallare perioder, men däremellan väldigt fin högsommar! Dessutom regn i början av sommaren och även litet skvättar däremellan som håller natuen så himla fräsch och vacker. Ingenting nedbränt här. I mitt tycke en mycket bra sommar, trots coronan.

   Lena, du är så flitig med kommentarer så jag får litet dåligt samvete 🙂 Just nu är jag inte mycket till ”bloggvän”…

 3. Jag säger också tack till sommaren. Den har varit fin, tycker jag, förutom juli månad som var lite väl höstlik.
  Jag har också rest en del, träffat barn och barnbarn, och en del övriga släktingar. Egentligen har jag inte märkt av coronan så mycket förutom att jag har varit försiktig med att gå i affärer och röra mig blad människor som jag inte känner. De jag har träffat har inte haft några sjukdomssymtom.
  Här är det inte heller riktiga höstfärger än… men luften känns klarare och friskare. Det är ju dags för det nu.

 4. Visst har det varit en fin sommar. Och även om vi går in i höstmånad, så finns det mycket vackert kvar att uppleva.

 5. Ja, nu är nog sommaren slut … men september brukar kunna vara en fin månad med både sol och skapligt varmt … för mig den bästa månaden med hopp om att det ska komma lite svamp. Vi har haft väldigt torrt och jag är glad för det regn som kom nu för ett par dagar sen 🙂
  Skönt att se att du trots allt verkar ganska nöjd med din sommar.

  • Ja, både september och oktober kan vara vackra höstmånader om vi har tur. Lingon och svamp ska jag också försöka fånga… ja, för mig blir det inte så många svampsorter, men kantareller och några till – om jag hittar dem 😉

 6. Vilket fint avsked till sommaren! Nu är det dags att se fram emot en fin höst för september kan vara en tilltalande månad. Vi har också tillbringat mycket tid utomhus vilket har varit väldigt skönt.

  Jag kan förstå mannen i Brasilien. Sonen var tidigare sambo med en tjej därifrån och han bodde där med henne i två år. Många människor är förtvivlade över hur landet styrs och den korruption som präglar landet. Tråkigt för det är ett fantastiskt fint land annars, i alla fall det som jag såg vid mitt besök.

 7. Tove Elisabeth Olberg sa:

  Underbart avsked till sommaren, Mia!
  Så mycket glädje men med lite omvärldsperspektiv 🙂
  Nu är underbara hösten här, så glad är jag och C-tiden ja, den är som den är.
  Roligt att du skriver lit igen!

  • Jag föredrar första hälften av året, men visst kan hösten vara fin, åtminstone september och oktober.

   Jag är inte redo att börja skriva än, får se om det kommer tillbaka. Däremot kanske något inlägg då och då dimper in.

   Tack Tove, för din fina respons.

 8. Fint avsked till årets sommar, man kanske borde tänka till lite över det som trots allt varit bra mitt i covid-tider.

  Ha det fint nu Mia.

 9. Så fint du sätter ord på dina sommartankar. Läste och funderade och kunde stämma in i mycket. Bil har jag ingen men det har blivit en hel del båtturer. Och av hälsoskäl har jag inte kommit så långt bort. Men den känslan du så fint beskriver känner jag igen.
  Jag försöker nog hålla kvar sensommaren ett litet tag till. Men inser att september är den första höstmånaden och den är här.

  • Ja, september är helt OK, men trots allt känns det att det är höstluft nu.

   Vi får låta ”lunka på” så länge det behövs och göra det bästa av det. Vi har inte så mycket att välja på.

 10. Kina Hellquist sa:

  Jag instämmer i ditt tack till sommaren. Den har varit fin om än lite ensam. Nu ser jag fram emot höstens färger som jag älskar. De ger mig lugn och ro på något vis, medan senare delen av hösten lätt gör att jag känner mig lite nere. Men som alla år tidigare så går nedstämdheten över när snön så småningom lyser upp tillvaron.

  • Riktigt som vanligt har sommaren förstås inte varit. Jag är ganska van vid att vara ensam, men har faktiskt träffat vänner och gått skogspromenader tillsammans, eller bara suttit och snackat någonstans, utomhus. Nu verkar det som att restriktionerna kommer att luckras upp litet, då blir det kanske OK att träffas inomhus, men avstå närkontakt. Jag hoppas att du snart ska må bättre igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: