Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

En helt vanlig familj

Mattias Edvardsson är gymnasielärare, bosatt i Skåne, där även skildringen i den här boken utspelar sig-

Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i ett villaområde i Lund och på ytan tycks tillvaron perfekt. Men allt raseras när Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Adam och Ulrika är båda förtvivlade och beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

En helt vanlig familj skildrar varje förälders mardröm. Det är en spänningsroman om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, sanning och lögn.

Efter att ha läst ”Goda grannar” av samma författare tyckte jag det var spännande att se om jag skulle bli lika besviken på den här boken. Mina farhågor blev grusade med råge – detta är absolut en bok jag kan rekommendera. Den väckte många psykologiska tankar i mig, hur skulle min egen familj ha reagerat i en sådan krissituation gick mina tankar.

Boken är uppdelad i tre delar, en del för varje huvudperson – fadern, modern och dottern. Vi får följa personernas tankar, tvivel, ångest under processens gång från mordet fram till rättegångens avslut. En mycket fängslande spänningsroman som kändes ”äkta” från början till slut.

Betyg: 9 / 10

Sidor: 455

Bok: 42 / 2020

# spänningsroman

Kommentarer till: "En helt vanlig familj" (10)

 1. Så klokt att ge författaren en andra chans!

  • Jag läste Goda grannar under tiden jag väntade på att det skulle bli min tur att få låna den här via biblioteket. Tur jag inte läste i omvänd ordning. 😉

 2. Bra att du gav författaren en chans till för boken är verkligen bra!

 3. Gillade också den boken. Skulle absolut kunna vara något som hänt i verkligheten.

 4. Boken har jag läst men inte ”Goda grannar” – Ska ta mig an den. Tack för det tipset.

 5. Ytterligare en bok som du lockar mig att läsa. Ska försöka komma ihåg den.

 6. Tove Elisabeth Olberg sa:

  Här tickar mitt tyckande igång 🙂
  Intressant är det där med vanligt och normalt! Goda grannar har jag lyssnat på. Egentligen inte så överraskande, men tolkningar är ju individuella. Bokserien du tar upp är nu noterad. Spännande är att en bok och en annan bok av samma författare,upplevs olika. Vanligt tänker jag … och det där med hur vi känner de vi tror att vi känner – outtömligt ämne med alla faktorer att lyckas i en bok – och i verkligheten. Känner vi oss själva undrar jag?
  Fina linjen mellan sanning, lögn rätt och fel … jo jo.
  Tack Mia för ditt inlägg så jag fick tänka lite på sånt jag tänker på titt som tätt under livets gång … både i böckernas värld och i det liv vi dagligen lever.
  Ha en fin torsdag 🙂

  • Jag tror nog att din hjärna skulle ticka på mycket om du läser boken. Enligt mig så är den skickligt skriven, frågetecknen fanns inom mig, många varför? och många hur skulle min familj gjort om någon av mina söner hade hamnat i häktet p.g.a sådana misstankar.

   Du skriver inte vad du tyckte om ”Goda grannar”. Det här med att rekommendera böcker, ja, smaken är olika. Jag ska lägga ut samtliga böcker jag läst i år, med kort eget omdöme om min läsupplevelse. Alltid finns det någon/några som kan dra nytta av den, om folk med ungefär samma tycke och smak om böcker. Jag får många lästips via andras bloggar och även via ”Babel”

   Tack för n lång och in kommentar.

 7. Tack för tipset. Verkar intressant och spännande.
  Ha det skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: