Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Glöm mig

Alex Schylman, född 1976, är känd för de flesta med några år på nacken, tror jag. Han har varit programledare i TV, bloggat och skrivit krönikor i Aftonbladet m.m.

Alex är på väg till barndomstorpet i Värmland för att hämta hem sin mamma, som stängt in sig på ett rum och druckit flera dagar i sträck. I hemlighet har han redan kontaktat ett behandlingshem för alkoholister. Han när ett hopp, för någonstans djupt inom honom finns ljusa minnen. Minnen av en kärleksfull och närvarande mamma. Vad var det egentligen som gick fel mellan dem?

”Glöm mig” är en gripande skildring av en vacklande relation mellan mor och son, men också en självutlämnande berättelse om medberoende och förnekelse. Framför allt är det en bok om människans outtröttliga behov av kärlek och närhet.

I flera bloggar har jag sett att den här boken lovordats och jag instämmer förstås i den kören. Lättläst, gripande, hans barndom är inget jag varken kan förstå eller önska min värste ovän (om jag hade någon sådan). Rekommenderar ”Glöm mig” gärna.

Betyg: 10 / 10

Sidor: 254

Bok: 54 / 2020

Kommentarer till: "Glöm mig" (12)

 1. Ännu en bok vi har gemensamt! Tyckte också den var riktigt bra.

 2. En mycket läsvärd och bra bok.

 3. Har hört talas om Alex Schylman och att det var lite annorlunda hemförhållanden.
  trevlig helg!

 4. Jag gillar alla hans böcker, dock inte honom som offentlig person.

  • Han är en provokatör, tycker jag. Jag har inte så mycket uppfattning om honom som person. Jag har läst en del krönikor av honom för länge sedan, minns inte riktigt vad jag tyckte, men förmodligen blev jag inte så begeistrad med tanke på att jag inte sökt mer texter av honom. 😉 Vet dock att många inte gillar honom som person, men trots det gillar böckerna.

   • Han hade en blogg för ett antal år sen, som var sån att jag undvek att läsa ngt av honom (provokation för provokationens skull – tröttsamt, tycker jag!). Men sen har jag läst flera böcker av honom, inkl denna, och tyckt mycket om dem. Möjligen mognade han med tiden? 😉

   • Ja, antingen mognad eller så var det en biverkan av sin barndom för den påverkar oss betydligt mer än vi tror. Hans blogg följde jag nog inte, jag har inget minne av den i alla fall. Visst påverkar oss synen / hur vi tolkar människan bakom bloggen 😉

 5. Låter som en tilltalande bok för mig, ett intressant ämne helt enkelt.
  Har aldrig riktigt fastnat för den grabben, vi tycker inte likadant ibland 😉
  Men en bra författare är han ju trots allt, det kan man ju inte ta ifrån honom.

  Ha en fin lördagskväll nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: