Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Alla hjärtansdagshälsning

Jag ser att Pantertanten gör comeback i bloggosfären och jag gör ett litet nedslag, en hjärtlig hälsning till er alla 😉 Ett vårtecken?

Ljuset återvänder till Jönköping med stormsteg, vilket känns väldigt skönt. Coronan härjar vidare i vårt samhälle, många mår psykiskt dåligt av den icke självvalda isoleringen. Litet trist tycker även jag att det är emellanåt, men inte så det påverkat mitt humör nämnvärt. Jag har mina böcker, biblioteket har än fler, frisk luft och promenader både i sta´n som ute i något motions- /promenadstråk går bra att ägna sig åt. Har fullt upp här inne i min lägenhet också om jag vill ha annan sysselsättning. Jag kan ju städa, baka och testa en massa nya recept bl.a.

Det jag egentligen saknar är mina barn och barnbarn. De små växer med rasande fart och är snart stora. Visst har jag träffat dem ibland, men inte umgåtts med dem som vanligt. DET saknar jag. Ibland saknar jag även att gå till gym, även om jag inte har varit någon regelbunden gäst där, mer 2-3 ggr/vecka periodvis. Sedan perioder med långa uppehåll.

Vaccinationer mot coronaviruset dröjer… det är bara att accepter. Jag hoppas innerligt att när det kommer att det då lever upp till våra förväntningar. Sjukdomen är ny, vaccinet är nytt och tagits fram i rasande fart – har det den effekt vi tror och hoppas? funderar jag. Diskussioner om att chefer och anhöriga till chefer som har fått någon enstaka dos – gått före i ”kön” – har jag lyssnat till i radion. Det jag vet har hänt här i mitt område är att någon dos getts till en personal (ej chef) på någon vårdinrättning – helt beroende på att det fanns inte fler i närheten i den grupp som var sagt skulle vaccineras. Personalen som vaccinerade tyckte det var bättre att ge ”slatten” till en personal än att kasta bort. Öppnad ampull har kort hållbarhet, sägs det. Tja, jag tycker nog det var ett riktigt ställningstagande… Varför kasta bort dyr, eftertraktad vara istället för att ge den till någon i ”närområdet” – det kan man fundera över. Om det är så det gått till tycker jag det är riktigt, alla andra sätt att ”komma förbi” kön är givetvis helt förkastligt! Men visst blev jag förskräckt och litet till, när jag först hörde talas om sådant och det lät som att personal prioriterades framför de som det är sagt SKA prioriteras! Har du några tankar i ämnet?

Med andra ord så lever jag på i stort sett som vanligt, funderar på än det ena än det andra. Igår deltog jag bl.a i en digital kurs för släktforskare som vill skriva en bok om sin släkthistoria. Mycket bra kurs som gav inspiration. Jag har sådana tankar, haft i några år, men inte kommit igång. Tankarna får vila fram tills i höst tror jag. Kommer att skriva upp litet ”stolpar” som jag vill ha med ur mitt eget liv och från de levande närmanst runt mig. De kan ju själva berätta! 😉

Så lever livet med mig. Jag läser en del bloggar sporadiskt, någon gång lämnar jag en kommentar, men inte så ofta. Idag fick jag lust att sätta några ord på pränt, kanske som en efterverkan av kursen igår – det ena leder till det andra!

Finns ni läsare kvar – ja då önskar jag er alla en riktigt behaglig och trevlig ALLA HJÄRTANS DAG!

Kommentarer till: "Alla hjärtansdagshälsning" (12)

 1. Jag har inte kollat runt på bloggar på ett tag, men nu såg jag att även du gjort ett inlägg. Ibland behövs det lite pauser. Helt klart är det jag tycker är jobbigast under tandemin att inte få träffa barnbarnen som jag har varit van vid. Det blir en stor saknad speciellt när man är så isolerad och får mer tid över att sitta och fundera. Ha det gott.

  • Tack! Jag vet inte hur rörlig du är och hur mycket du varit ute. Jag är utomhus varje dag – hade jag inte varit det hade det säkert känts betydligt jobbigare. Vi får hoppas att vaccinet är så verkningsfullt som vi hoppas på, då medger det mer social samvaro även om vi kanske inte tar i hand eller kramas på ett tag. Ha det gott själv!

 2. Kul att höra från dej! Skönt att höra att allt är bra med dej!
  Tycker också att det har blivit för mycket ståhej kring extradosen av vaccin. Det är kanske inte så enkelt att ringa in någon äldre person, bättre då att använda vaccinet till någon inom vården. Eller närstående… eller någon annan… bara de dyrbara dropparna blir använda. Tycker väl också att det känns tokigt att vaccinera de gamla som redan är multisjuka. Bättre att använda vaccinet på pigga gamlingar. Men jag tänker säkert fel utifrån moralisk synvinkel.
  Gott att dagarna blir längre. Längtar förtvivlat efter vår, ljumma vindar, barmark och vårblommor. men man får väl ge sig till tåls… den tiden kommer väl
  Vad det gäller vaccinet- jag förstår ju inget av det- men inbillar mig att symptomen vid covid-smitta ska bli lindrigare om man har preparerats med antikroppar.
  Ha det fint! Hoppas höra av dej igen!

  • Att vaccinera närstående tycker jag de ska låta bli i förtid, det kan leda till att det nyttjas mer än det ska. Jaja, det är svårt med gränssättning. Men det dröjer nog innan vårdcentralerna har gett ”slattar” till all sin personal… 😉 Helt klart är det en kontroversiell fråga som gäller att hanteras försiktigt.

   Än så länge är jag nöjd med att ljuset återvänt, vi är i mitten av februari. Våren går så fort så då gäller det att vara beredd och njuta fullt ut! Det blir läckert efter den här kylan vi har nu. Vi får se när jag återkommer, kanske ganska snart.

 3. Trevligt med ett livstecken från dig och att höra att livet gå sin gilla gång. Även om mycket är annorlunda så finns det ändå en hel del som vi kan göra så det kunde varit värre. Själv ser jag fram emot vaccinet med tanke på att jag är omgiven av människor fem dagar i veckan. Känns så där men varje frisk dag är en dag av tacksamhet.

  Ha det gott!

  • Visst ska det bli skönt när jag och alla andra som vill ha har fått det. Det finns mycket att göra, naturen finns ju alltid som välkomnar mig om jag har tråkigt någon dag. 😉

   Ha det gott du också!

 4. Hej Igen!
  Jag har fått mina två doser nu av vaccinet. Inga biverkningar mer än lite ömhet i armen. Vi har varit förskonade från smitta på min arbetsplats. Ingen personal ingen brukare har blivit smittad. Jag vet inte hur mycket sanning det ligger bakom uttalanden om att en del ruffat åt sig. Här på min avdelning fick två stycken vaccin som inte skulle fått denna omgången, det vaccinet hade annars hamnat i riskavfallet. Vi var alla överens om att det var rätt att ge än slänga. Tråkigt när de behöver kassera i rädsla av att de kan komma att hamna på löpsedlarna.
  Bra att du håller dig sysselsatt. Tråkigt att inte kunna träffa sina nära och kära.
  Vi har fått en hel del snö i denna delen av Sverige, fantastiskt fint. Men det ska bli milt i veckan så vi får se hur mycket som kommer att ligga kvar till helgen.

  Kram

  • Det mesta av Sverige har nog varit snötäckt, tror jag. Idag har vi den första dagen på länge med plusgrader. Inte så dumt det heller, jag vill putsa fönstren för när vårsolen visar sig avslöjas hur skitiga de är 😉

   Litet ömhet vid stickstället får nog de flesta av de flesta vaccinationer. Så när de började nämna det i början av vaccineringen tänkte jag att de var stolliga. Men vid närmare eftertanke, visst är det en biverkan också, om än lindrig och ofarlig. Ja, jag tycker ni gjorde rätt… Varför kasta bort när vi inte har fått så mycket preparat som behövs.

 5. Har funderat på hur du har det och nu tittade jag in och såg att du skrivit ett inlägg. Jättetrevligt! Ja, livet rasslar på och visst hoppas jag också på vaccin.

  Jag tänkte på detta med höga chefer/chefter som sett till sig själva och inte då på en dos här eller där till de som jobbar inom vården. Vet att det finns kommuner där man har en telefonlista och fått skriva upp sig och kan komma med kort varsel.

  Men sedan finns andra som skott sig som inte ens jobbar inom vården. Och då reagerar jag verkligen. Och det är ju inte så att det varit någon enstaka utan man har på en del platser sett till att familjen och andra också fått. Sedan ska man ju ha en dos till och ska man då också passera ev. kö- Eller vänta på sin tur. Och vad händer om man får vänta 4 veckor på dos nr2. Blir verkan då densamma-

  I Upplands Väsby handlade kommundirektören snabbt och stängde av dessa höga chefer som snikit till sig vaccin. Och de var inte alls verksamma inom vården.

  Ja, visst hoppas vi på leveranser så fler kan få vaccin .

  Trevligt med släktforskning och roligt att kursen var givande.
  Ha det så bra du kan.

  • Tack, jag har det bra, livet rullar på, ljuset har återkommit – en del i alla fall. Jätteskönt, tycker jag.

   instämmmer helt i dina tankar runt vaccinet. Andra vaccindosen måste de få också, för att vara säkra på att första inte var bortkastad, misstänker jag. Då allt är så nytt, så vet man inte…

   Får se om jag kommer igång med bloggandet igen eller om det blir högst sporadiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: