Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Det har pågått en John Bauer-utställning i Jönköping under många veckor nu. Jag har länge tänkt att jag ska kolla in den, och i söndags blev det av tillsammans med mina barnbarn. I och för sig var jag för trött efter bröllopet för att orka ta till mig utbudet, njöt mer av barnbarnens glädje i halvmörkret med litet hoande från ugglor och gök emellanåt. Jättemysigt.

Ska göra ett nytt besök på egen hand och gå runt i alla rummen, läsa, titta på alla bilder osv. Det finns säkert mycket intressant information även för vuxna där.

Som ni kanske redan vet föddes John Bauer i Jönköping 1882 och dog redan 1918 genom en drunkningsolycka på Vättern tillsammans med sin familj, hustrun Ester och sonen Bengt, kallad Putte. Olyckan ska ha berott på fellastad båt i samband med att det blåste upp, har det sagts mig.

Älgen nedan, den funderade jag på hur de tänkte, de som arrangerade utställningen. Var det precis det de ville, att folk skulle bli fundersamma över det vi såg? Hur tänker du? Inte står älgar stilla så det varken växer mossa eller skog runt dem!

Kommentarer till: "John Bauer-utställning i Jönköping" (10)

  1. Ja, det var onekligen lite märkligt där och allt begriper man inte. Men jag kan tänka mig att det var en intressant utställning trots att orken inte var på topp.

  2. Verkar intressant. Att gå med barn kan ibland bli lite ”splittrande” ur vuxensynpunkt.

  3. Ser ut som en trevlig utställning – min yngste hade älskat den när han var barn – han gillade John Bauers sagor och teckningar skarpt 🙂 Hm … det gör ju jag med förstås – fortfarande! Synd att det är så långt.

    • John Bauer älskas av människor i olika åldrar, misstänker jag. Jag ska försöka få tag på den nya boken om honom, en bok som kom ut tidigare i år, tror jag

  4. Jag har alltid gillat John Bauers teckningar. Har fortfarande kvar en del gamla barnkammartavlor.

  5. Vad fint med en John Bauerutställning. Kan tänka mig att barnbarnen var förtjusta men att du nog efter bröllopet inte var helt fokuserad. Men det finns ju fler chanser att se den. Jag har fortfarand ekvar min bok ”Bland tomtar och troll” med fina teckningar av John Bauer. INtressant med en ny bok. Måste luska vidare.
    Tack för titten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: